top of page

Over mij

metachtergrondgecropped.jpg

Geboren en getogen in Oostende

Geboren en getogen in Oostende, gelukkig getrouwd en daarbovenop mag ik mezelf ook nog eens een trotse vader van een prachtige dochter noemen. 

Ik ben een levenslange consument van verhalen, bezoeker van buitenaardse werelden en toeschouwer van fantastische veldslagen.

Stiekem droom ik ervan om deze ooit zelf te schrijven. 

Waarom is mijn debut dan geen fantasy?

Wel, het speelt zich af in een fictieve stad met verschillende wijken en bevolkingsklassen. De lezer staat dus al met één been in een verhaal van het fantastische genre.

De thema's die aan bod komen in Ontspoord zijn zeer persoonlijk en liggen mij nauw aan het hart.

Diep van binnen wist ik dat dit het eerste verhaal was dat ik moest schrijven.
In de toekomst wil ik experimenteren in diverse genres en schrijven voor verschillende doelgroepen.

Volg mijn reis en die van Rehza Khan terwijl zijn verhaal ontrafeld wordt, beginnend met Ontspoord. 

Boeken hebben mijn leven gered.

Mijn passie voor schrijven komt zoals de meeste schrijvers uit mijn liefde voor lezen. Ik herinner me nog levendig de dag dat ik mijn eerste bibliotheekkaart kreeg. Een universum vol nieuwe werelden ging open voor mijn zesjarige zelf.  Elke keer ik een nieuw boek tussen de palmen van mijn handen hield, beeldde ik me in welke wereld van magie zich tussen de pagina's verschool. Gretig begon ik boeken te verslinden. Dat doe ik op de dag van vandaag nog steeds.

Toegegeven er waren perioden in mijn leven waar mijn leesenergie op een laag pitje stond. Toen lag hetzelfde boek maanden aan één stuk stof te verzamelen op mijn nachttafel. Maar wanneer het leven ontploft en niets lijkt te lukken, kon ik altijd terug keren naar het boek dat op mij lag te wachten. Het boek oordeelde nooit en hielp mij om de stress van de realiteit te vergeten. Ook al was het maar voor even.


Hoe ouder ik werd, hoe meer ik verliefd werd op de manier waarop een verhaal werd geschreven. Ik zei al jaren tegen mezelf en mijn echtgenote, 'Ooit wil ik een boek schrijven.'
Vele malen ben ik begonnen met het schetsen van een idee, maar het boek kwam er nooit.  Tot een pandemie de ganse wereld deed stilstaan en ik plots hopen extra tijd had.  Gewapend met een idee, mijn laptop en tassen vol koffie begon ik te schrijven.  Ik kan me niet inbeelden dat ik ooit nog zal ophouden.

Saeed Ajaib

bottom of page