top of page
  • Foto van schrijverSaeed A

Het is nu of nooit!

Bijgewerkt op: 15 jan.

Hoi vrienden,


Ooit zal ik… Het was ooit mijn go-to excuus om iets niet te doen in het moment.

Jarenlang zei ik Ooit zal ik een boek schrijven. Op sommige dagen verbaast het me dat het ik effectief ook gedaan heb, want als we eerlijk zijn met onszelf dan is er een klein deel van onze hersenen die toch denkt dat we het nooit gaan doen.


Helaas verandert die “Ooit” bij veel mensen in “Nooit”. Hoe zorgen we ervoor dat dit niet gebeurt?

Eerst moeten we begrijpen waarom we onze dromen op de lange baan schuiven. Het is een combinatie van uitstelgedrag, angst voor falen, te kort aan tijd en energie, voeg daarbij een gebrek aan zelfvertrouwen toe en we hebben het perfecte recept om dromen te vermoorden.

Dat is een hele boterham en zeker niet aan te pakken in een korte mail. Ik heb inmiddels een aantal podcast afleveringen en YouTube video’s over deze onderwerpen. Er komen er binnenkort nog aan over dit topic. Ik hoop dat als jullie kijken of luisteren er iets aan hebben.


Wat ik wel weet is dat als we onze dromen geen prioriteit maken en deze als duidelijk doel stellen, onze kansen om ze realiteit te maken serieus slinken.


Ik stel voor dat we de droom in stukken breken. Nee, niet aan diggelen slaan, maar opbreken in kleine projecten. Verdeel die projecten nog in kleinere haalbare taken. Doe elke dag minstens één iets om die kleine taken te voltooien.


Als we dat doen staan we “Ooit” voor de deur van onze droom.


Groetjes, Saeed
2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page