top of page
  • Foto van schrijverSaeed A

De kracht van het nu: Hoe Eckhart Tolle's boek mij leerde leven in het moment en angst los te laten

Bijgewerkt op: 15 jan.

In een wereld waar stress en angst een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven, kan het moeilijk zijn om een gevoel van innerlijke rust te vinden en echt in het moment te leven. "De kracht van het nu" van Eckhart Tolle is een boek dat me heeft geholpen om precies dat te doen. In deze blogpost deel ik mijn ervaring met het boek en hoe het mij heeft geholpen om meer in het moment te leven, angst te overwinnen en niet onnodig vast te houden aan pijn.


Deze post bevate affiliate links. Bedankt voor de steun.


"De kracht van het nu" is een inspirerend en inzichtelijk boek dat de lezer uitnodigt om het huidige moment volledig te omarmen en los te laten wat ons tegenhoudt. Tolle's schrijfstijl is duidelijk en toegankelijk, waardoor het boek gemakkelijk te volgen is, zelfs voor degenen die nieuw zijn in spiritualiteit en zelfontwikkeling. Doorheen het boek is ook een soort “Vraag & Antwoord” verweven en het biedt praktische oefeningen en tips om ons te helpen ons bewustzijn te verhogen en in contact te komen met ons ware zelf, wat kan leiden tot een diepere verbinding met het leven en het universum.


Leven in het moment: Vóór het lezen van "De kracht van het nu" merkte ik dat ik vaak verstrikt raakte in zorgen over de toekomst of spijt over het verleden. Tolle's nadruk op leven in het huidige moment heeft me geholpen om meer bewust te zijn van waar ik ben en wat ik doe, en om meer vreugde en tevredenheid te vinden in het nu. Door eenvoudige oefeningen, zoals het richten van mijn aandacht op mijn ademhaling of het observeren van mijn gedachten zonder oordeel, ben ik beter in staat geweest om in het moment te leven en te genieten van de ervaringen die het leven te bieden heeft. Ook meditatie en mindfulness helpt mij hier dagelijks bij. Ik geloof echt dat meer mensen dit zouden moeten doen.
Loslaten van angst en pijn: Een ander belangrijk inzicht uit het boek is het loslaten van angst en het niet onnodig vasthouden aan pijn. Tolle leert ons dat we vaak angst laten domineren in ons leven, wat leidt tot onnodige stress en lijden. Door het beoefenen van acceptatie en overgave, heb ik geleerd om mijn angsten te erkennen en los te laten, waardoor ik meer innerlijke rust en balans heb gevonden.

Handige tips om angst niet te laten domineren:

  1. Observeer je gedachten zonder oordeel: Wanneer je merkt dat angstige gedachten opkomen, neem dan een stap terug en observeer ze zonder erin verstrikt te raken of ze te beoordelen.

  2. Ademhalingsoefeningen: Focus op je ademhaling om je bewustzijn in het huidige moment te brengen en angstige gedachten los te laten.

  3. Acceptatie en overgave: Accepteer de situaties en emoties zoals ze zijn, zonder weerstand. Geef je over aan het leven zoals het zich ontvouwt en vertrouw erop dat je in staat bent om met uitdagingen om te gaan.

  4. Meditatie en mindfulness: Beoefen regelmatig meditatie en mindfulness om je bewustzijn te verhogen, innerlijke rust te cultiveren en beter te leren omgaan met angstige gedachten.

  5. Vervang negatieve gedachten door positieve: Wanneer je merkt dat je wordt geplaagd door negatieve gedachten, probeer dan bewust de focus te verleggen naar iets positiefs of een dankbaarheidsmoment.

  6. Maak verbinding met het nu: Richt je aandacht op de zintuiglijke ervaringen van het huidige moment, zoals geluiden, geuren en tactiele sensaties, om je te helpen meer aanwezig te zijn.

  7. Zoek steun bij anderen: Deel je gevoelens en ervaringen met vrienden, familie of een therapeut om je te helpen bij het navigeren door angst en het vinden van manieren om ermee om te gaan.

Conclusie: "De kracht van het nu" van Eckhart Tolle heeft me waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen geboden om meer in het moment te leven en angst los te laten. Het boek heeft me geholpen om een diepere verbinding met mezelf en het leven te vinden, wat heeft geleid tot meer innerlijke vrede en tevredenheid. Als je worstelt met stress, angst of het gevoel vast te zitten in het verleden of de toekomst, raad ik je ten zeerste aan om dit boek te lezen en de beoefening van leven in het nu te omarmen. Je zult merken dat je leven er rijker en voldoening groter door wordt.


Wil je het boek lezen? Ontdek De Kracht van het Nu!

122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page