top of page
  • Foto van schrijverSaeed A

Drie boeken die mijn leven veranderden.

Een aantal jaar geleden besliste ik om volledig in mezelf te investeren. Dit op vlak van fysieke gezondheid maar ook mentale gezondheid. De drie boeken in dit artikel hebben een immense impact gehad op mijn manier van denken, maar ook op mijn dagelijks leven.


Deze blog bevat affiliate links. Als je één van deze boeken koopt, krijg ik mogelijk een kleine commissie zonder extra kost voor jou.


Waking Up van Sam Harris is een intrigerend boek dat lezers uitdaagt om hun ideeën over spiritualiteit en bewustzijn te heroverwegen. Harris biedt een frisse kijk op meditatie en mindfulness, waarbij hij wetenschappelijk bewijs en persoonlijke ervaringen combineert om de lezer te laten nadenken over de aard van het zelf en de werkelijkheid.

Hoewel sommige delen van het boek misschien te filosofisch of abstract zijn voor sommige lezers, biedt Harris een duidelijke en praktische benadering van meditatie die voor iedereen toegankelijk is. Hij gaat dieper in op de werking van de geest en de rol van meditatie in het verbeteren van ons mentale welzijn.

Waking Up is een boeiend boek dat de lezer uitnodigt om de veronderstellingen over ons bewustzijn en spiritualiteit te bevragen en biedt waardevolle inzichten voor iedereen die op zoek is naar een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen.


Ook zijn applicatie Waking Up is van groot belang geweest in mijn spirituele groei. Elke dag probeer ik te mediteren en deze app is deel geworden van mijn dagelijkse routine.


Meer informatie over het boek hier: Waking Up


Beide kan ik ten zeerste aanraden aan mensen die op zoek zijn naar de beste versie van zichzelf.
Be Here Now van Ram Dass is een klassieker op het gebied van spiritualiteit en bewustzijn. Het boek is geschreven in de jaren 70 en biedt een unieke en inspirerende benadering van meditatie, yoga en mindfulness.

Het boek is opvallend vanwege zijn creatieve en kleurrijke opmaak, die de lezer direct aantrekt en uitnodigt om dieper in de inhoud te duiken. Het bevat ook illustraties en handgeschreven notities van de auteur zelf, wat het een persoonlijk en intiem gevoel geeft. Inhoudelijk biedt Be Here Now waardevolle inzichten over de aard van het zelf, de kracht van meditatie en de mogelijkheid om onze eigen realiteit te creëren. De schrijfstijl van Ram Dass is eenvoudig en duidelijk, waardoor het boek voor een breed publiek toegankelijk is.

Be Here Now bied echt een waardevolle en inspirerende kijk op het zoeken naar innerlijke vrede en vervulling. Het boek blijft een tijdloze klassieker en een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Ik vond het een heel interessant perspectief op spiritualiteit.
Man's Search For Meaning van Victor Frankl

Bijna elke dag denk ik aan het volgende boek.


Man's Search for Meaning van Viktor Frankl is een indrukwekkend boek dat lezers uitdaagt om na te denken over de betekenis van het leven en de menselijke zoektocht naar geluk en vervulling. Frankl beschrijft zijn persoonlijke ervaringen als overlevende van de Holocaust en biedt inzichten over hoe hij mentaal overleefde in een van de meest verschrikkelijke omstandigheden denkbaar.

Het boek is opvallend vanwege de diepgaande filosofische en psychologische inzichten die het biedt, evenals Frankls menselijke gevoeligheid en mededogen. Hij benadrukt de kracht van de menselijke geest om te overleven en zelfs te gedijen in moeilijke omstandigheden. Man's Search for Meaning is een belangrijk en tijdloos boek dat een blijvende impact heeft gehad op vele generaties van lezers. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar diepere inzichten over de menselijke conditie en de zoektocht naar zin en betekenis in het leven.


Het boek heeft een grote impact gehad op mij. Als mensen zin en mening kunnen vinden in hun leven na zoiets verschrikkelijk mee t maken. Dan kan ik dat vast ook en na het lezen van dit boek ben ik meer op het positieve gaan concentreren in plaats van altijd de negatieve kanten op te zoeken.


Dit boek zou iedereen moeten lezen en dan zeker het eerste deel. Het tweede deel is voor sommige lezers misschien te technisch.


Koop hier het boek: Man's Search for Meaning.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page