top of page
  • Foto van schrijverSaeed A

Mijn reis naar zelfontdekking: Hoe "The Subtle Art of not Giving a F*CK" mijn leven verrijkte.

Mijn reis van zelfontdekking is er een van vallen en opstaan. Ik heb veel geleerd over mezelf sinds ik ben gestopt met drinken en besloot om voor mezelf te kiezen. "The Subtle Art of Not Giving a F*ck" oftewel 'De edele kunst van not giving a fuck: de tegendraadse aanpak voor een goed leven' van Mark Manson heeft mijn perspectief op het leven veranderd en me inzichten gegeven die mijn dagelijkse leven hebben verbeterd.

Een belangrijk idee uit het boek is dat je de juiste strijd in het leven moet vinden. Ieder van ons zal worstelen om onze doelen te bereiken, maar het is cruciaal om een doel te vinden dat je echt wilt nastreven. Voor mij betekende dit dat ik me moest concentreren op mijn persoonlijke groei en geluk in plaats van me zorgen te maken over wat anderen van mij dachten. Dit idee hielp me om mezelf te bevrijden van de druk die ik voelde vanuit mijn omgeving.


Het verhaal van Dave Mustaine en Pete Best in het boek was ook zeer inspirerend. Mustaine, voormalig lid van Metallica en oprichter van Megadeth, bleef zichzelf vergelijken met zijn vroegere band, waardoor hij nooit echt gelukkig kon zijn ondanks zijn successen. Aan de andere kant veranderde Pete Best, de oorspronkelijke drummer van The Beatles, zijn waarden en ontdekte dat wat hij echt wilde in het leven een liefdevol gezin en een gelukkig thuisleven was. Dit hielp hem om te genieten van muziek maken zonder dat succes zijn leven definieerde.


Deze verhalen hebben me doen inzien dat het belangrijk is om de juiste waarden te hebben en mijn eigen succes te beoordelen op basis van wat ik echt belangrijk vind, in plaats van me te vergelijken met anderen. Dit heeft me geholpen om een gelukkiger en meer tevreden persoon te worden.

"The Subtle Art of Not Giving a F*ck" heeft me laten zien dat het essentieel is om te focussen op wat echt belangrijk is in het leven en om te leren omgaan met tegenslagen. Door deze lessen toe te passen in mijn dagelijkse leven, kan ik zeggen dat ik een beter mens ben geworden en blijf groeien. Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een eerlijke en verfrissende kijk op persoonlijke groei en geluk.


Een echte aanrader dus voor mensen die bezig zijn met zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Als je geïnteresseerd bent in dit boek kan je de Nederlandstalige versie hier aanschaffen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page